×
  
Serverele, unitatile server sau sistemele server de la URY STORE sunt optimizate integral pentru performanta retelelor de calculatoare oricare ar fi nevoile de centralizare a resurselor companiei. Prin serverele noastre este asigurat un echilibru perfect intre spatiul de stocare necesar si resursele de procesare a datelor stocate.

Configurarea serverelor livrate de URY STORE satisface cele mai exigente cerinte din domeniul centralizarii si folosirii in comun a resurselor, programelor, fisierelor si echipamentelor companiei.

URY STORE ofera 100% garantia calitatii pentru toate produsele din categoria servere si sisteme server, precum si satisfactia deplina pentru toate serviciile furnizate.

Alege serverele, unitatile server, sistemele server, componentele si accesoriile server de la URY STORE si descopera avantajele majore ale unor decizii inspirate!

Ce este serverul, aceasta "masinarie" care ne leaga intr-un mod interesant?


In sensul cel mai generic si mai cuprinzator, in domeniul IT, cuvantul 'server' desemneaza un calculator sau un program (software) de calculator care gestioneaza si controleaza accesul centralizat al mai multor utilizatori beneficiari numiti clienti la un ansamblu de resurse sau servicii intr-o retea locala de calculatoare (LAN) sau intr-o retea globala (WAN).
Cu alte cuvinte, punerea in comun a unor resurse (fisiere, baze de date, programe de calculator, servicii, diverse instrumente sau dispozitive IT), colaborarea dintre oameni in raport cu aceste resurse, poate fi realizata printr-o retea de calculatoare gestionata si controlata de catre un server.

In concret, termenul 'server' inseamna, pe de-o parte, programul de calculator (software-ul) care realizeaza controlul si gestionarea retelei de calculatoare, iar pe de alta parte inseamna ansamblul resurselor hardware care formeaza unitatea fizica a serverului, 'corpul' serverului. De asemenea, ca reteaua de calculatoare centralizata si controlata prin intermediul unui server sa functioneze optim, dar si in parametri de securitate, serverul dispune de un intreg si foarte complex ansamblu software, de la sistemul de operare si pana la programele de backup si cele de securitate.

Noi numim un sistem server unitatea hardware a serverului (unitatea server cu toate componentele aferente, memorii, sursa, procesor etc.) impreuna cu toate programele si aplicatiile de calculator care formeaza serverul in intregul sau.